Ajatuksia ohjelmasta ja sen käytöstä

28.05.2018

Se on loppu nyt!


Sain pari viikkoa sitten Applelta ilmoituksen BeeBook-ohjelman poistamisesta AppStoresta. Se ei enää vastannut uusia vaatimuksia. Minulla olisi ollut vain kuukausi aikaa laittaa ohjelma kuntoon. En millään ehdi, kesä, mehiläiset ja muut kiireet vievät kaiken ajan. Se on loppu nyt!

Käsittääkseni viimeisin versio toimi vielä hyvin iOS 10:een saakka, uusimman version kanssa se kaatuu. Jos olen ymmärtänyt oikein, voitte käyttää ohjelmaa nykyisissä laitteissanne (siis mikäli iOS 10 tai vanhempi) normaalisti. Ohjelmaa ei voi enää asentaa uusiin laitteisiin!

Ohjelma oli jakelussa noin 5 vuoden ajan, toivottavasti siitä on ollut teille hyötyä.

BeeBook hiljenee!

 

20.09.2015

iOS 9

Alustavien testien perusteella uusin iOS 9 ei aiheuta ongelmia BeeBookin käyttöön. Näyttää jopa siltä, että ohjelman tietokantatoiminnot ovat nopeutuneet. Mikäli havaitset virheitä, muista ilmoittaa niistä minulle.

Testattu iPad laitteella. Oma iPhone on sen verran vanha, että sitä ei voi uusimpiin iOS versioihin päivittää.

 

13.9.2015

Tuleva iOS 9 päivitys

Apple julkistanee uusimman päivityksensä iOS käyttöjärjestelmään syyskuun loppupuolella. En ole ehtinyt tutkia miten tuleva päivitys vaikuttaa BeeBookin toimintaan, normaalit syksyn hoitotyöt mehiläisten parissa tuppaavat viemään kaiken ylimääräisen ajan. Eli toistan viimevuotisen ohjeen: Mikäli ohjelma on kannaltasi tärkeä, kannattaa käyttöjärjestelmän päivitystä lykätä kunnes saamme lisätietoa miten BeeBook siinä toimii.

Yritän saada ohjelman iOS9 yhteensopivaksi talven aikana. Mikäli aikaa jää, voin tehdä joitain pieniä parannuksia. Nyt on oikea hetki näitä parannusehdotuksia minulle lähettää.

 

14.3.2015 

Päivitys, versio 1.70

Uusin versio tulee jakeluun tänään ja se on päivitys iOS 8:n ympäristöön. Kuten aikaisemmin olen ilmoitellut, mitään suuria muutoksia ohjelmaan käyttäjän kannalta ei ole tehty.

Asennuksen jälkeen tarkistakaa, että vanhat tiedot ovat tallella. Testatkaa ohjelmaa niiden toimintojen osalta joita käytätte. Mikäli ongelmia esiintyy, muistakaa raportoida niistä minulle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ).

 

17.1.2015 Betatestaus

Olen tehnyt iOS8:n vaatimia muutoksia ohjelmaan, on ollut yllättävän iso työ. Ohjelman toiminnot pysyvät samoina edelliseen 1.60 versioon nähden.

Ohjelman betatestaus on tarkoitus tehdä tammi-helmikuun vaihteessa. Mikäli tämä sujuu hyvin, voidaan uusi versio saada jakeluun AppStoren kautta helmikuun loppupuolella. Tavoitteena olisi saada iOS8:ssa toimiva versio valmiiksi ennen kevään hoitotöitä.

Tarvitsen muutamia betatestaajia. Voit olla vanha käyttäjä tai täysin uusi, molempia tarvitaan. Mikäli olet valmis testaamaan ohjelmaa ennen sen varsinaista jakelua, lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Saat jossain vaiheessa kutsun testaukseen sähköpostin valityksellä, voit vielä tässä vaiheessa perua osallistumisesi.

Testauksen tavoitteet:

- asennus vanhan (1.60) version päälle onnistuu. Aikaisemmin syötetyt tiedot ovat yhä käytettävissä.

- löytää ohjelmassa olevat virheet

- ohjelma käyttää useita puhelimen toimintoja hyväkseen, näihin tarvitaan lupa käyttäjältä. Osaako ohjelma kysyä tarvittavat luvat ohjelman käytön aikana?

 - käännösvirheet ruotsin- ja englanninkielisistä versioista

Varsinaisia muutoksia ei ohjelmaan enää tehdä. Ne ovat ensi talven juttuja ne. Ehdotuksia otetaan toki vastaan!

 

 

19.9.2014 iOS 8


Käyttöjärjestelmän viimeisin päivitys versioon 8 tuo ainakin yhden virheen ohjelmaan. Kun valitset tehtäväpalkista kohdan Asetukset, ei näkymä alustu oikein. Alla oleva kuva on esimerkki väärin alustetusta näkymästä. 

Varoitus: Jos tässä vaiheessa valitset kohdan Lisätieto, menetät sinne tehdyt muistiinpanot!

 

 

Näkymän saa palautettua normaaliksi valitsemalla jonkin muun kohdan tehtäväpalkista ja palaamalla takaisin asetuksiin.

 

 

 

Muita virheitä en ole tähän mennessä havainnut. Testattu iPad mini laitteella. 

Nyt on oikea aika lähettää ehdotuksia ohjelman kehittämiseksi. Yritän korjata havaitut virheet ja tehdä ehdotettuja parannuksia talven aikana. Josko ensi kesäksi saadaan toimiva versio iOS 8:lle. 

 

16.9.2014 Tuleva iOS 8 päivitys

Apple julkistaa yleensä päivityksen iOS käyttöjärjestelmäänsä näin alkusyksystä. En tiedä miten tuleva päivitys vaikuttaa BeeBookin toimintaan. Mikäli ohjelma on kannaltasi tärkeä, kannattaa käyttöjärjestelmän päivitystä lykätä kunnes saamme lisätietoa miten BeeBook siinä toimii. Ilmoittelen omien testien tuloksia mahdollisimman pian, myös muiden kokemuksia olisi hyvä saada. Kokemukset sähköpostilla minulle tai suoraan Facebookiin.

 

14.12.2013 Päivitys, versio 1.60

Apple hyväksyi uusimman version jakeluun AppStoren kautta. Pitäisi tulla näkyviin teille n. vuorokauden kuluessa. Toimii siis vain iOS 7:n kanssa, iOS 5 ja iOS 6 -käyttöjärjestelmien osalta jää viime keväänä julkaistu versio 1.50 viimeiseksi.

Mikäli ongelmia päivityksen tai käytön osalta, muistakaa raportoida niistä minulle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ). Teen tarvittavat korjaukset kevään 2014 aikana. Yritetään keskittyä kesällä varsinaiseen toimintaan, eli mehiläisten hoitoon.

Sivun ohjeet tulen päivittämään version 1.60 mukaiseksi.

 

26.11.2013 Selityksiä

Taisin luvata jo syyskuussa päivitystä BeeBookista parin viikon sisällä. Tämä lupaus on vielä täyttämättä. Näillä näkymillä päivitys on valmis aikaisintaan joulukuun alkupuolella. Ennen päivityksen tekoa muistakaa huolehtia varmistuksista, myös "Raportti kuluneesta vuodesta" on hyvä ottaa tässä vaiheessa.

Työn alla olevaan versioon on tehty joukko korjauksia sekä muutamia uusia toimintoja. Keskeisin käyttäjälle näkyvä lisäys on Etsi-toiminto, tämä mahdollistaa vapaan tekstihaun tehtyihin muistioihin. Tuleva versio on tehty ainoastaan iOS 7 -käyttöjärjestelmälle.

Päivityksen tekeminen on ollut melko hidasta, jossain vaiheessa meinasin heittää jo hohtimet kaivoon. Nyt näyttää jo valoisemmalta, josko se tästä….

 

19.9.2013 iOS 7.0

Nykyinen versio, eli 1.5, ei toimi uusimman iOS 7.0 kanssa täydellisesti! Ehdin paneutua asiaan vasta muutaman viikon kuluttua.

Mikäli tarvitset BeeBookia vielä tämän hoitokauden aikana, viivytä iOS:n päivitystä muutamalla viikolla.

Mikäli käytössäsi iOS 7, älä osta ohjelmaa ennen korjatun version julkaisemista.

Mikäli olet jo ehtinyt iOS päivittää, lähetä havaitut virheet osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

 

18.4.2013 BeeBook on hyväksytty AppStoreen

Pitkä työ on takana, mitä mahtaa olla edessä? 

Ohjelman kehittäminen aloitettiin lokakuussa 2011, ensimmäinen testaajille lähetetty versio saatiin valmiiksi helmikuussa 2012. Hoitokausi 2012 käytettiin ohjelman testaukseen ja tietojen keräämiseen tarhoilta. Tämän testausvaiheen jälkeen ohjelmaan tehtiin joitain muutoksia ja käännettiin suomen, ruotsin ja englannin kielille. Onko ohjelma nyt valmis, tuskin.

Työ on edennyt suunnitelman mukaisesti, eli aikataulut ovat venyneet ja joitain ominaisuuksia on jouduttu jättämään pois. Ehkä kaikkein suurin pettymys on liittynyt ohjelman iCloud -osioon. En valitettavasti saanut sitä toimimaan riittävän luotettavasti. iCloud olisi mahdollistanut BeeBookiin tallennettujen tietojen jakamisen käyttäjän eri laitteiden kesken, ajatuksena oli "tee muistiinpanot pesillä iPhone:lla ja tee tarvittavat tarkastelut kotona iPad:in isommalla näytöllä". Työ jatkuu....

Ohjelman hinnaksi olen asettanut 9,99 eur. Tuntuuko tämä liian kalliilta, alle kolmannes ostoemon hinnasta?

Muistakaa, tämä on ihmisen tekemä ohjelma. Olen pyrkinyt tekemään sen niin huolellisesti kuin osaan, aina on kuitenkin vaara ohjelmaan jääneistä virheistä. Käyttäkää ohjelmaa tukemaan ja kehittämään mehiläishoitoanne, älkää laittako liikaa sen varaan. Huolehtikaa varmistuksista! Tulostakaa vähintään kerran vuodessa, esim. hoitokauden lopussa, muistiinpanonne myös paperille ohjelman raportointitoiminnon avulla.

Kiitokset testaajille!